Verzorgende IG

Excited young woman hold paper letter feel euphoric receiving job promotion or tax refund from bank, happy woman reading paperwork document smiling of good pleasant news, getting student scholarship
sqr012-col1
sqr012-col2

Dit traject is bedoeld voor medewerkers die ervaring hebben binnen de volgende normkader: Verzorgende Individuele Gezondheidszorg.

Waarom een EVC-traject bij SMART Education?

Het leveren van goede zorg, begeleiding en ondersteuning aan mensen die dat nodig hebben, staat centraal in de sociale sector. Medewerkers in deze sector worden geconfronteerd met steeds hogere eisen en een groeiende vraag naar gekwalificeerd personeel. Als je al enige tijd op MBO werk- en denkniveau actief bent, maar geen passend diploma hebt, kun je de kennis en vaardigheden die je in de praktijk en door bijscholing hebt opgedaan, officieel laten erkennen via een EVC-procedure van SMART Education. Dit biedt carrièremogelijkheden en draagt bij aan duurzame inzetbaarheid.

De EVC-trajecten van SMART Education zijn gebaseerd op de landelijke normen van de opleiding en het beroep, oftewel de kwalificatie. Met een EVC-traject toon je jouw MBO niveau aan, waardoor je jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt vergroot.

Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons een traject te starten wanneer jouw doel is om na het ervaringscertificaat nog een mbo- of hbo-diploma te halen. Wij overleggen met diverse mbo- en hbo-instellingen over samenwerking. Wanneer dat is gerealiseerd, kun je jouw ervaringscertificaat daar aanbieden voor beoordeling welke laatste onderdelen je nog moet afleggen (zoals Nederlands en rekenen).

Zo ziet het SMART Education EVC-traject er uit:

Gedurende het EVC-traject toon je aan welke competenties (kennis en vaardigheden) je hebt ontwikkeld door werkervaring en bijscholing.

Je werkt onder begeleiding aan een online portfolio gedurende 12 weken, waarbij je bewijsstukken uit je dagelijks werk verzamelt en beschrijft hoe je de competenties die bij de EVC-standaard horen beheerst. Tijdens de intake en in informatiemateriaal wordt uitgelegd hoe je het portfolio en de EVC-opdrachten kunt invullen. Na afronding wordt het portfolio beoordeeld.

Een beoordelaar van SMART Education beoordeelt tijdens een werkplekbezoek een aantal van de competenties op basis van wat jij in de praktijk laat zien. Dit wordt meegenomen in de totale beoordeling door SMART Education.

Na afloop van het traject vindt er een eindgesprek plaats met een beoordelaar van SMART Education, waarin je mondeling toelicht hoe je je werk uitvoert en welke kennis en vaardigheden je daarbij inzet.

SMART Education stelt binnen vier weken na afronding van het traject een Ervaringscertificaat op, waarin alle onderdelen worden opgenomen die op basis van de EVC-procedure zijn erkend. Dit ervaringscertificaat is een officieel document waarmee je jouw vakbekwaamheid kunt aantonen bij een (toekomstige) werkgever.

Het EVC-traject is inclusief:

  • Individuele intake bij SMART Education
  • Online schriftelijke begeleiding
  • Mogelijkheid om twee keer per week vragen te stellen via Zoom
  • 1 begeleidingsgesprek via Zoom, ca. 2-4 weken na de start
  • Toegang tot de online EVC-omgeving gedurende 3 maanden, verlenging is mogelijk tegen een meerprijs
  • Het volgen van een e-learning traject onder begeleiding van een beoordelaar van Smart Education Traject
  • Eindgesprek
  • Ervaringscertificaat
  • Registratie van het ervaringscertificaat bij het Nationaal Kenniscentrum EVC
  • Exacte doorlooptijd vind je op de pagina Werkwijze.

De EVC-procedure bestaat uit het opbouwen van een digitaal portfolio waarin de deelnemer aan de hand van beroepsproducten (schriftelijke, anonieme stukken uit het cliëntdossier) en theorie laat zien over alle competenties behorende bij het beroepsprofiel te beschikken, en een Criteriumgericht Interview met inhoudsdeskundigen.

  • Aanmelden. Dit kan door het intakeformulier digitaal in te vullen. Deze is te vinden aan de rechterkant van deze webpagina. Vul het formulier zo volledig mogelijk in, zodat we een goede inschatting kunnen maken of je voldoet aan de start criteria. Na ontvangst en beoordeling van dit formulier nodigen we je uit voor een (groepsgewijze) startbijeenkomst, waarin het traject wordt toegelicht en er ruimte is voor vragen. Als je niet voldoet aan de startcriteria van het EVC- traject, adviseren we je over alternatieve mogelijkheden.
  • Startbijeenkomst. In deze (groepsgewijze) bijeenkomst wordt toegelicht hoe het EVC-traject werkt en wat er van je verwacht wordt. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte voor vragen. Je kunt na afloop van deze bijeenkomst besluiten of je wel of niet gaat starten. De startbijeenkomst is gratis en vrijblijvend. De bijeenkomst duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur.
  • Opening digitale omgeving. Als je na de startbijeenkomst besluit het traject te starten, krijg je een EVC-overeenkomst. Hierin staan jouw rechten en plichten als deelnemer, maar ook de rechten en plichten van SMART Education. Lees hem dus goed door. Nadat je de overeenkomst hebt ondertekend, wordt er een digitaal portfolio voor je geopend. In deze online omgeving ga je jouw portfolio opbouwen.
  • Begeleiding. Twee weken na je start is er een verplichte begeleiding waar je verdere instructie krijgt en vragen kunt stellen over het vullen van je portfolio. Je dient voor deelname aan deze begeleiding ten minste één verantwoordingsformulier inclusief bijbehorende beroepsproducten te hebben gemaakt.
  • Digitale begeleiding. Tijdens je traject is er onbeperkt online begeleiding beschikbaar. Je kunt praktische vragen stellen over bijvoorbeeld de opbouw van het portfolio en feedback vragen op je gemaakte stukken. De begeleiders van SMART Education begeleiden je gedurende het traject op (schrijf-) vorm en het zo optimaal als mogelijk vullen van je portfolio, maar zijn geen beoordelaars! Het streven is om binnen 3 werkdagen op vragen en feedbackverzoeken te antwoorden.
  • Online vragenuur. Eén keer in de week is er een online vragenuur. Tijdens dit vragenuur zit een begeleider van SMART Education klaar om jouw vragen te beantwoorden. Je kunt hier ook sparren met andere EVC-deelnemers. Het vragenuur is onbeperkt bij te wonen gedurende je traject. Instructies voor deelname vind je in je eigen EVC-omgeving.
  • Instructievideo’s. Er zijn in je EVC-omgeving video’s beschikbaar met instructies voor het zo optimaal mogelijk vullen van je portfolio.
  • Portfoliobeoordeling. Een assessor beoordeelt het portfolio. Hierbij wordt per gedragsindicator en per theoretische onderbouwing beoordeeld of dit voldoende is aangetoond.
  • Eindgesprek. Indicatoren en theorie die nog onvoldoende in het portfolio zijn aangetoond worden door een inhoudsassessor uitgevraagd in het eindgesprek. Bij dit gesprek is ook een procesassessor aanwezig.
  • Rapportage. De portfoliobeoordeling en de uitwerking van het CGI vormen samen de eindbeoordeling. Dit wordt verwerkt in een uitgebreid ervaringscertificaat.
  • Registratie. Jouw EVC-resultaten worden door SMART Education geregistreerd in het EVC-register van het Nationaal kenniscentrum EVC.
  • Verzilvering. Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons een traject te starten wanneer jouw doel is om na het ervaringscertificaat nog een MBO- of HBO-diploma te halen. Wij overleggen met diverse mbo- en hbo-instellingen over samenwerking. Wanneer dat is gerealiseerd, kun je jouw ervaringscertificaat daar aanbieden voor beoordeling welke laatste onderdelen je nog moet afleggen (zoals Nederlands en rekenen).
clay-banks-e6pK_snssSY-unsplash
sqr021-col1
sqr021-col2

Interesse? Neem contact op voor meer informatie.

Wat bieden wij aan

Officieel erkend certificaat

Een officieel erkend certificaat na afronding van het EVC-traject, waarmee je jouw vaardigheden en kennis aan de wereld kunt tonen.

Volledig traject

Een volledig traject voor erkenning en verzilvering van jouw competenties zodat je verder kunt met een opleiding.

3 maanden

MBO niveau 4 €2100*.
HBO niveau 5 €2350*.
*ex btw